اهـــداء الى الاعضاء الراااااااائعين ...(looa ونبيل)
بما ان الملوخية هى الاكلة المفضلة لهما ...فبناءً على طلبهما اليكم الملوخية المصرية الراااااائعة
اليوم هاقدملكم اكلة ما يختلفش عليها اثنين ....
مصرية لكن كلنا بنحبها ألا وهى .........الملووووووووووخيــة الخضراء
والمرة دى ..الطريقة مختلفة وسهلة بالصور فقط ولكنها موضحة ان شاء الله كل شئ بالتفصيل
يلا نشوف الطريقة بالصور..........
تغسل الملوخية وتنقى اوراقها وتترك لتجف تماماً من الماء
نفرم الثوم وبعديه الملوخية ..فرم ناعم
نغلى الشوربة (المرقة)على النار ثم نضع الملوخية فيها ونغليها قليلاً
نحمر الثوم فى مقلاةاخرى ونسكبه على الملوخية
لا تنسى اضافة الملح والبهار الى الشوربة
يمكن ان نعملها بطريقة اخرى نحمر الثوم ونسكب علية الشوربة وبعد ان تغلى
نضيف
الملوخية ونتركها تغلى قليلاثن نطفئ النار
ويا سلااااااااااااام عليها مع اللحمة أو الفراخ
ضعى اللحمة فيها قبل ان تطفئ النار أو بعدها مباشرة
وبــألف هنا وشفـــا لكل أحبة الخير
و