|
وقت التحضير: |
60 دقيقة |
|
وقت الطهي: |
60 دقيقة |
|
المقادير: |
مقادير فريش كيك
300 جم سكر
125 جم ماء دافىء
125 زيت
600 جم دقيق
1 باكت بيكنج بودر
نصف معلقه ص بيكنج بودر
نصف معلقه صغيره فانليا
6 بيض
150 جم كاكاو
مقادير صوص الشيكوليت
300جم سكر
100جم فريش كريم
200جم لوز محمص
|
|
التحضير: |
تحضير الفريش كيك
نضع البيض بالعجان ونشغله ونضيف له الملح والفانيليا
مع الضرب المستمر
ننضع الماء والزيت على النار وبعد مايغلو نضيفهم للبيض بهدوء بمعنى ننزل بهم على البيض مثل السرسوب اوالخيط
مع الضرب المستمر
نضيف البكنج بودر والدقيق والكاكاو ونقلبهم
نفصل العجان ونضع الخليط السابق بالعجان
ونقلب بهدوء الي ان يتجانس الخليط
نحضر صينيه مدهونه ومرشوشه بالدقيق ونصب فيها الخليط
وندخلها الفرن علي درجه حراره 200 لمده نصف ساعه |
|
الطبخ: |
طريقه عمل صوص شوكولا
300 جم سكر علي النار لعمل كراميل لونه ذهبي
نطفيء الكراميل بالفريش كريم
ثم نضع 200 جم شكولاته مقطعه دارك
نقلب الصوص جيدا ثم نضع اللوز المحمص ونقلب جيدا
بعد ان تذوب الشكولا نطفيء عليه النار
نصبه فوق الفريش كيك وهو ساخن
ثم ندخل الشكوليت فاتش الثلاجه
وبالهنا والشفا |
|