الكمية تكفي: 8 أشخاص وقت التحضير: 60 دقيقة وقت الطهي: 60 دقيقة المقادير: مقادير فريش كيك 300 جم سكر 125 جم ماء دافىء 125 زيت 600 جم دقيق 1 باكت بيكنج بودر نصف معلقه ص بيكنج بودر نصف معلقه صغيره فانليا 6 بيض 150 جم كاكاو مقادير صوص الشيكوليت 300جم سكر 100جم فريش كريم 200جم لوز محمص التحضير: تحضير الفريش كيك نضع البيض بالعجان ونشغله ونضيف له الملح والفانيليا مع الضرب المستمر ننضع الماء والزيت على النار وبعد مايغلو نضيفهم للبيض بهدوء بمعنى ننزل بهم على البيض مثل السرسوب اوالخيط مع الضرب المستمر نضيف البكنج بودر والدقيق والكاكاو ونقلبهم نفصل العجان ونضع الخليط السابق بالعجان ونقلب بهدوء الي ان يتجانس الخليط نحضر صينيه مدهونه ومرشوشه بالدقيق ونصب فيها الخليط وندخلها الفرن علي درجه حراره 200 لمده نصف ساعه الطبخ: طريقه عمل صوص شوكولا 300 جم سكر علي النار لعمل كراميل لونه ذهبي نطفيء الكراميل بالفريش كريم ثم نضع 200 جم شكولاته مقطعه دارك نقلب الصوص جيدا ثم نضع اللوز المحمص ونقلب جيدا بعد ان تذوب الشكولا نطفيء عليه النار نصبه فوق الفريش كيك وهو ساخن ثم ندخل الشكوليت فاتش الثلاجه وبالهنا والشفا