اللغة
المساعدة
شاركنا
عن منقول
تسجيل
دخول
بتـــــاريخ :
9/20/2010 1:22:33 AM
الفــــــــئة
الأســـــــــــرة
التعليقات
المشاهدات
التقييمات
0
1411
0
طباعة
أخبر صديق
موضوعات متعلقة
طريقة عمل البسبوسة المصرية
الدجاج بالفلفل والطماطم
فطائر الجبنة والزعتر
كرات السمك
سلطة الباذنجان بالزبادي
المهلبية التركية
شرائح البطاطا المقرمشة
مختارات من نفس الفئة
بالفيديو فنون عمل القهوة
بيوتي فيرجن غشاء البكارة الصناعي
ملف كامل للعنايه بالشعر من الألف الى الياء
* وصفة مصوره *الحمام المحشى و الرز بالكبد و القوانص
الناقل :
SunSet
| العمر :37 | الكاتب الأصلى : مى مودى ميز | المصدر :
www.lakii.com
كلمات مفتاحية :
طبخ
الحمام
المحشى
الرز
بالكبد
طبخ
الحمام
المحشى
الرز
بالكبد
القوانص
بصل
ارز
فلفل
اسود
حمام و رز بالكبد و القوانص
الحمامه بتاخد تقريبا نص كوب ارز
بنغسل الحمام كويس جدا
نسيبه يتصفى و يستحسن ننشفه كمان
و بعدين ندعكه بملح و فلفل اسود من برا ومن جوا وممكن نزود بهارات تانيه لو حبيتو
بناخد بعد كدا الرز و معاه حوايج الحمام اللى هى الكبد و القونصه و معاهم بصلة كبيرة
بندبل البصله فى شوية زيت و نحط معاها الكبد و القوانص بعد ما نقطعهم و نتبل الخليط دا بالملح و الفلفل
وبعد كدا بنديهم غلوة و نضيف الارز بنسيبه يتشرب لمدة خمس الى سبع دقايق"يعنى بيكون نص سوا"
بعد كدا بنطفى و نسيبه يبرد شويه
و بعد كدا بنحشى بيه الحمام من جوا وبين الجلد و الصدر و فى الرقبه
بعد كدا بندخل رجلين الحمامه تحتها او بنكتف الرجلين و نربطهم بخيط وكمان بنقفل فتحة الحمامه بخلتين عكس بعض عشان الرز ميطلعش برا
او فى ناس بتخيطها
بنحط الحمام فى ماء مغلى معاه بصله و كام فص حبهان و فلفل اسود و ملح
لمدة نص ساعة
بعد كدا بننشل الحمام و نسيبه يهدى شويه و بعد كدا بنحمره اما باننا بنعمل
بشر طماطم مع ماء بصل و ملح وفلفل و نحطه تحت الشوايه
او بنحمره فى الزيت و بعد كدا نرش عليه شوية ملح وفلفل اسود والف هنا وشفا
بالنسبة للرز بالكبد و القوانص
فزى ما عملناه مع الحمام او بننزله مع الكبد و القوانص يتقلب معاهم
وانا كنت جايبه كميه اضافيه مخصوص عشان اعمل بيها الرز الجانبى
طبعا بنكون مقطعين الكبد و القوانص بحجم صغير
و بنزود الشوربة او الماءو نسيبه يغلى غلوة و نهدى النار لغاية تمام النضج
ادى الطبق
ودا اللى اتبقى منه
كلمات مفتاحية :
طبخ
الحمام
المحشى
الرز
بالكبد
طبخ
الحمام
المحشى
الرز
بالكبد
القوانص
بصل
ارز
فلفل
اسود
للأعلى
طباعة الموضوع
اضف للمفضلة
شارك
تعليقات الزوار (
)