بتـــــاريخ : 6/23/2011 11:46:34 AM
الفــــــــئة
  • الأســـــــــــرة
  • التعليقات المشاهدات التقييمات
    0 1416 0


    مقبلات خفيفة من الشاورما

    الناقل : فراولة الزملكاوية | العمر :37 | الكاتب الأصلى : مطبح حلوة | المصدر : helwa.maktoob.com

    كلمات مفتاحية  :
    طبخ مقبلات خفيفة الشاورما


    يقدم لكم مطبخ حلوة مقبلات خفيفة من الشاورما وهي شاورما الدجاج بالزيتون ،فتة شاورما الفراخ ،شاورما بشرائح الفيليه على الطريقة التركية

    شاورما الدجاج بالزيتون
    المقادير:

    * دجّاج مقطع قطع صغيره
    * خبز تورتيلا
    * زيتون أخضر منزوع النوى
    * بهارات
    * بصلة مفرومة
    * كأس زيت زيتون
    * زعتر
    * فلفل أحمر
    * ثوم مهروس

    الطريقة:
    * تسلقين الدجاج حتى النضج، وتضعين عليه بهارات ،بصل مفروم ، فلفل أحمر ، ثوم مهروس ،زعتر .
    * ندهن الخبز بـخليط الزيت زيتون و الزعتر
    * تحشى بـالدجّاج ثم تُلف و تدهن بـالزيت زيتون والزعتر
    * تغلف كل حبه بـقصدير وتحمر قليلاً بـالفرن،يفتح القصدير وتقدم ساخنة.
    * يفضل البعض تناول الشاورما مع المياه الغازية وننصح بتناولها مع اللبن الرائب، لصحة أوفر ولذة أكثر

    فتة شاورما الفراخ
    المقادير :

    * 3/1 كيلو فراخ فيليه علشان
    * كوب زبادى
    * 1/4 كوب خل
    * عصير 4 ليمونات
    * 3 فصوص ثوم مفرومين
    * 3/2 كوب زيت
    * 1 حبة فلفل رومى شرائح
    * 1 حبة بندورة كبيرة مقطعة مكعبات
    * ملح وفلفل
    * أرز مفلفل
    * عيش مقطع مكعبات
    * لوز وبندق مسلوقين ومقشرين
    * قليل من المرقة

    مقادير الصوص :
    * ملعقة كبيرة مايونيز
    * ملعقه كبيرة طحينة
    * ليمونه
    * ملعقة كبيرة خل
    * ملح وفلفل

    طريقة التحضير:
    * تقطع الفراخ إلى شرائح رفيعة
    * ثم نخلط مقادير النقع مع بعض "الزبادى والليمون والخل والملح والفلفل والزيت "
    * ونقلب الفراخ فيهم كويس ونغطيهم ونسيبهم على قد مانقدر
    * ثم نطلعهم وعلى نار عاليه نقلب الفراخ لحد ماتنشف كل السوائل اللى فيها نروح ضايفين فلفل رومى شرائح وبندورة جامده مكعبات ونقلب جيداً
    * وندبل الخضار كويس بعدين نضيف ملعقة خل كبيرة ونطفى النار ونقلب ونغطى دلوقتى نحمر العيش
    * ونحمر المكسرات جيداً
    * نجهز الصوص ونخلط المايونيز والطحينة
    * نضيف الخل والليمون والملح والفلفل ونضيف ماء حتى يصبح القوام لا سميك ولا خفيف
    * نضع العيش فى الطبق ونسقيه بالمرق ونرش قليل من الصوص ونغطيه ونتركه يتشرب قليلا
    * نضيف الأرز ونضيف الشاورما ونضيف الصوص والمكسرات وصحتين.

    شاورما بشرائح الفيليه على الطريقة التركية
    المقادير:
    * كيلو شرائح فيليه كندوز.
    * 2 معلقة بهارات.
    * ملح / فلفل.
    * نص كوب خل.
    * شرائح من اللية الضاني .
    * بصل مقطع مكعبات.

    طريقة التحضير:
    * نضع شرائح اللحمة في حلة "بايريكس" ونتبلها بالملح والفلفل والبهارات ونحط عليهم البصل.
    * نحط عليها شرائح اللية حتى تعطي رائحة وطعم مميز ثم داخل الفرن.
    * بعد ما تخرج من الفرن نتخلص اللية من عليها.
    * نحضر طاسة ونضع فيها زيت ونضع عليها الشاورمة التي خرجت من الفرن ونقلبهم مع بعض، وبعد ذلك نحضر عيش شامي كبير وندهنه سلطة طحينة ونحشيه بالشاورمة ونقفل رغيف العيش جيداً.
    * ثم نضع طاسة وندهنها زبدة ونحطها على النار ونضع الرغيف في الطاسة لغاية ظهره ما يحمر وبعد ذلك نقلبه على الوجه حتى يحمر.
    * وأخيراً نضع طبق التقديم ونقطع الرغيف نصفين ونزينه بالبقدونس والبندورة وصحتين.

    كلمات مفتاحية  :
    طبخ مقبلات خفيفة الشاورما

    تعليقات الزوار ()