بتـــــاريخ : 9/20/2010 1:23:57 AM
الفــــــــئة
  • الأســـــــــــرة
  • التعليقات المشاهدات التقييمات
    0 1592 0


    شيش طاووق مع ارز بالخضار

    الناقل : SunSet | العمر :36 | الكاتب الأصلى : مى مودى ميز | المصدر : www.lakii.com

    كلمات مفتاحية  :



    المقادير نص كيلو صدور فراخ مقطعه مكعبات
    ملح فلفل زعتر كركم
    كوب زبادى ملعقتين كاتشاب
    شطة فى حالة الرغبة
    عصير ليمونة
    خضروات منوعة طماطم فلفل الوان كوسه بصل"مقطعين مكعبات"
    عيدان خشبيه منقوعة بالماء



    الطريقة
    بناخد صدور الفراخ و نخلطها مع كل مواد التتبيلة ماعدا الخضروات
    و بنسيبها فى التتبيلة طول الليل او من اول اليوم لغاية ميعاد الغداء


    بعد كدا بنكون نقعنا الاسياخ الخشبية فىالماء لمدة لا تقل عن نصف ساعة " عشان متتحرقش فى الفرن "


    بنبتدى نحط الفراخ فى الاسياخ و نحط معاها الخضروات اللى احنا مقطعينها
    يعنى قطعة فراخ و واحدة طماطم وقطعة فراخوواحدة بصل وواحدة فلفل وهكذا


    و مفيش مانع نقلب الخضروات فى التتبيلة و نرصهم بعد كدا فى صنية فرن
    و نحط معاهم كوباية مية و نقفل الصنية بورق الالمونيوم


    ويدخلوا فرن حامى لمدة ساعة الا ربع تقريبا


    بعد كدا بنفتح الشواية نحمرهم و لو حبينا نديهم طعم المشوى
    بنسخن فحمه لما تبقى حمره و نطشها فى ورقة فويل فيها ملعقة سمن سايح فى قلب الصنية ونغطيها لمدة ربع ساعة لغاية ما تاخد الطعم و تقدم بجانب الارز الابيض


    انا عملت الرز دا بطريقة جديدة شوية
    وهو انى


    اخدت حوالى نص كيس بسلة بالجزر مع نص فلفلة صفرا و فلفلة حمرا و فلفلة خضرا و بصلة


    نزلت بالبصلة فى شوية زيت و قلبتها مع الخضار حوالى عشر دقايق و حطيت الملح و وواحدة ماجى


    وبعدين حطيت اربع اكواب ونصف ماء على اد عدد اكواب الارز للى مستخدماها
    وسبتهم يغلوا مرة واحدةو بعدين اضفت الارز سيبته تلات دقايق على نار متوسطةيتشرب و بعد كدا هديت النار خالص و سيبته يستوى


    طعمه رائع جدا و مغذى وهيعجب الاطفال اللى مش بتقبل على تناول الخضروات


    و الف هنا وشفا



    no0r

    كلمات مفتاحية  :

    تعليقات الزوار ()