بتـــــاريخ : 8/17/2008 1:25:03 AM
الفــــــــئة
  • الأســـــــــــرة
  • التعليقات المشاهدات التقييمات
    0 1234 0


    الفراخ التندورى

    الناقل : heba | العمر :42 | المصدر : food.fatakat.com

    كلمات مفتاحية  :
    طبخ اطباق رئيسية فراخ

    وصفة و طريقة عمل طريقة عمل الفراخ التندورى. في مطبخ فتكات

     

     

     
    الكمية تكفي: 4 أشخاص
    وقت التحضير: 30 دقيقة
    المقادير: فرخة متوسطة الحجم
    كوب زبادى
    2ليمون مقطع
    بصلة كبيرة
    1ملعقة صغيرة من (كركم+قرفة+بابريكا+زنجبيل+فلفل اْسود+ملح)
    حبهان+ورق لورى
    بهارات صحيحة(قرفة خشب+قرنفل)
    شوية مية.
    التحضير: 1ـتقطع الفرخة قطع صغيرة 8 اْجزاء.
    2ـتنقع فى ماء به ملح وليمون ورشة دقيق.
    3ـيضرب فى الخلاط (كوب الزبادى+الحبهان+الليمون+البصلة)مع شوية مية .
    4ـاْضع فى صينية الفرن الفراخ وعليها خلطة الزبادى مع باقى المكونات(البهارات الصحيحة)ولو احتاجت ميه ازودها حتى تبقى معقولة ان تستوى فيها الفراخ.
    الطبخ: نضع الصينية فى الفرن على الرف الوسط وهنلاقيها تستوى من تحت وتتحمر من الوش.مش هتحتاج لشواية.
    ملاحظات: ممكن اْضيف مع البهارات شطة لو بنحب الاْكل حار شوية.
    هنلاحظ لونها يطلع اْصفر عشان الكركم.

    كلمات مفتاحية  :
    طبخ اطباق رئيسية فراخ

    تعليقات الزوار ()