|
الكمية تكفي: |
4 أشخاص |
|
وقت التحضير: |
30 دقيقة |
|
المقادير: |
فرخة متوسطة الحجم
كوب زبادى
2ليمون مقطع
بصلة كبيرة
1ملعقة صغيرة من (كركم+قرفة+بابريكا+زنجبيل+فلفل اْسود+ملح)
حبهان+ورق لورى
بهارات صحيحة(قرفة خشب+قرنفل)
شوية مية. |
|
التحضير: |
1ـتقطع الفرخة قطع صغيرة 8 اْجزاء.
2ـتنقع فى ماء به ملح وليمون ورشة دقيق.
3ـيضرب فى الخلاط (كوب الزبادى+الحبهان+الليمون+البصلة)مع شوية مية .
4ـاْضع فى صينية الفرن الفراخ وعليها خلطة الزبادى مع باقى المكونات(البهارات الصحيحة)ولو احتاجت ميه ازودها حتى تبقى معقولة ان تستوى فيها الفراخ. |
|
الطبخ: |
نضع الصينية فى الفرن على الرف الوسط وهنلاقيها تستوى من تحت وتتحمر من الوش.مش هتحتاج لشواية. |
|
ملاحظات: |
ممكن اْضيف مع البهارات شطة لو بنحب الاْكل حار شوية.
هنلاحظ لونها يطلع اْصفر عشان الكركم. |
|