دلوقتى بقى هنطبخ الزبادى الاول نكون مروبن زبادى من قبلها بيوم انا روبت كيلو للبن ناخد الزبادى ونحطة فى حله على النار بعد ما نضربه كويس جدا بالمظرب او بالمعلق او بالخلط زاى ما تحبى انا بعمله بمضرب السلك اليدوى ونحطة على النار ونفضل نقلب ما نسبوش خالص لحد ما يغلى اوعى تبطلى تقليب لحسن اللبن يقطع منك واحنا مش عايزين كدة لما اللبن (الزبادى ) يغلى نكون محضرين بصل وبطاطس وسلقينهم فى الشربة بتاعة الفرخة اللى عندنا لانى لو ستويتهم فى اللبن هيبقى كانه عليها قشرة غليظة من برة وطعمهم مش يهبقى حلو ونحطهم على اللبن اللى غلينه وبكون سلقة حمص شامى وبضيفه على اللبن وبحط معلقة صغيرةكركم اختيارى انا هنا سلقة كام وحدة كبة لانة زوجى بحبها مسلوقة هى بتاخد تقريبا اقل من عشر دقايق لما تستوى بدوب معلقتين كبار نشاة فى شوية مية او شربة باردة وبنزل بيهم على اللبن عشان يتقل شوية لما خلص هطفى بحط معلقة سمنة فلاحى ونعناع او مردقوش انا بحط مردقوش وفلفت معهم اية بقى ما عملتش رز فلفت برغل بيبقى طعمة خطير مووووووووت واولادى بموت فيه جبت حلة وحطيت فيها شوية زيت وسمنة وحمرت الشعرية وكنت غسلة البرغل كويس بعد ما نقيته طبعا ونزلت فيه على الشعرية وحطتله شوية ملح وقلبته حبة ونزلت بالشربة بتاعة الفرخة الحلوة يدوبك لحد ما تغط البرغل مش بياخد شربة كتير واول ما غلو وطيت النار على اخر كانى بعمل رز لانه اساسا البرغل عبارة عن قمح مسلوق زى البليلة ومتنشف كويس ومطحون ودة شكله لما استوى دة البرغل المفلفل والكبة المسلوقة باللبن هنا بقى كله طبعا فضل عندى كام وحدة كبة جبت صنية وحطيت عليها كيس وحطيت وحدات الكبة ودخلتهم الفريز وبعد ما جمدة حطيتهم فى كيس وسبتهم فى الفريزر وتطعليه وقت ما انت عايزة وتستخدمية عادى كدة خلاص خلاصنا يارب يكون اكلى عجبكم واكون قدمت حاجة لو صغيرة جدا ما تنسوش الردود والتقييم تقديرا لتعب اللى تعبته فى الموضوع كل سنة وانتو طيبين