بتـــــاريخ : 8/21/2008 5:32:59 PM
الفــــــــئة
  • الأســـــــــــرة
  • التعليقات المشاهدات التقييمات
    0 1110 0


    عجينه السابليه ومشتقاتها اولا تارت الابل باى

    الناقل : heba | العمر :43 | المصدر : food.fatakat.com

    كلمات مفتاحية  :
    طبخ حلويات تورتة اساسيات التورتة

    وقت الطهي: 30 دقيقة
    المقادير: ربع كيلو سكر عادى سنترفيش اى كوب
    نصف كيلو ذبده كوبان
    كيلو الاربع دقيق ثلاثه اكواب
    3 بيض
    5 جم ملح
    5 جم سكر
    0 جم فانليا

    حشو التارت

    50 جم ذبده اى ملعقتين كبار
    100 جم بندق اى نصف كوب
    نصف كوب سكر
    نصف كوب كيكه مفرومه
    نصف كوب زبيب
    3 تفاحه مقطع مكعبات
    معلقه قرفه كبيره
    التحضير: نضع السكر والذبده فى العجان ونشغل على السرعه الاولى
    بعد مايمتزج الذبده والسكر نضع لبيض بيضه بيضه ولفانليا
    نضع الملح والسكر
    ثم نضع الدقيق ونلف لفه ثم نلمها بايدينا
    نضعها فى كيس بلاستيك ونظغط عليها ليتشكل على هيئه مربه وندخلها الثلاجه لمده ساعتين
    نخرجها ونرش تحتها وفوقها دقيق ونفردها بالنشابه
    ثم نلمها فى النشابه ونضعها فى الصينيه او فورمه
    بحيث تبطن كل الصينيه حتى الجوانب ثم ندخلها الثلاجه تانى لمده ربع ساعه
    الطبخ: لعمل الحشو

    نضع الذبده على النار ثم التفاح والسكر والزبيب والقرفه
    والبندق ونقلب جيدا لنسوى الالتفاح نصف تسويه
    ثم نضع الكيكه الفرومه ونقلب ثم ننزل القادير من النار
    نحضر عجينه السابيله التى بطناها فى الفورمه ونضع الحشو
    نحضر عجينه سابيليه اخرى ونغطى بيها الفورمه بحيث تغطى كل الصينيه حتى الجوانب
    نخرمها من النصف بواسطه خله وندخلها الفرن
    درجه حراره الفرن 180
    لمده نصف ساعه


    وبالف هنا وشفا
    ملاحظات: الكوب المستعمل هو الكوب الزجاجى الذى له يد
    وهو يعادل ربع كيلو

    كلمات مفتاحية  :
    طبخ حلويات تورتة اساسيات التورتة

    تعليقات الزوار ()