بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
من يوم ماعملت السيمي فريدو
وانا ادمنته وعجبني شكله
ومضمون وسهل
فعملت السيمي فريدو بالشوكولاتة
ومش نوع واحد بسسسس
لااااااا
دي نوعين
الشوكولاتة الغامقة
والشوكولاتة البيضاء
بسم الله نبدأ في مقاديره
5 صفار بيض+ 1 بيضة
2 ملعقة كبيرة ماء
1/4 كوب سكر
1/4 م ص ملح
فانيلا
4 ملاعق كبيرة جيلي أناناس
2 و 1/2 كوب كريمة شانتية مخفوقة
متماسكة باردة
1/2 كوب شوكولاتة سوداء
غامقة
1/2 كوب شوكولاتة بيضاء
4 باكيت بسكويت بوريو بالشوكولاتة
مطحوووووون معجوون مع قشطة
او حليب وسمنة قليل
ليتكون عندك
عجينة بسكويت طرية متماسكة بالشكولاتة
او اي نوع بالشوكولاتة بتفضليه
4 باكيت بسكويت شاي
مطحووووووون معجون مع قشطة او حليب
وسمنة قليل
ليتكون عندك معجووون بسكويت
ابيض وطري ومتماسك
بسم الله ندخل في الطريقة
اول حاجة غلفي صنية توست عندك
بنايلون شفاف حطي فيها البسكويت
على شكل مستطيلات طويلة
مستطيل ابيض
وراه مستطيل اسود
وهيبقى شكلها جمييل جدا
وحطي القالب في الثلاجة على بال ماتخلصي
ودي صورة لنوعين البسكويت في الصينية
مستطيل ابيض ومستطيل اسود
ومكبوسين كويس ومتساويين
بفضل الله
طبعا حكاية البسكويت دي اختيارية
بس نتيجتها النهائية
تستحق فعلا
ومش بتاخد الا عشر دقايق
زيادة عن الوقت
مش كتير يعني
ثاني حاجة
سمي الله
وحطي البيضة والصفار والماء والسكر
والفانيلا
والملح وجيلي الاناناس
في بولة ستانلس ستيل
او قدر
على حمام مائي على النار
واخفقي بالمضرب الكهربائي الخليط
ده
لمدة عشر دقايق
لينفشششش تماما
ويتضاعف حجمه
وبكده يكون البيض مش نيء
بعدها تسيبيه تهدى حرارته شوية
دي صورة البيض بعد مانفش وتضاعف بفضل الله
وهديت حرارته وطبعا قلبت عليه بعدها الكريمة المخفوقة
ثالث حاجة
تحطي كل نوع شوكولاتة
السوداء والبيضاء
كل واحدة في حمام مائي عالنار
في طبق لوحدها
ويكون الطبق نااااااشف
من الماء تماما
وتسبيهم يسيحوا
ومش هايخدوا وقت كتير
رابع حاجة
دلوقتي تقلبي الكريمة المخفوقة الباردة على خليط البيض
بخفة بمضرب يدوي
خامس حاجة
بعد ما تهدى حرارة نوعين الشوكولاتة السايحة
مش تبرد
تبقى دافية بس
تقسمي خليط البيض والكريمة
لقسمين
بنظرك كده
مش شرط بالضبط يعني
تحطي عالقسم الاول
المقسوم
الشوكولاتة البيضاء السايحة الدافية وتقلبي بمضرب سلك
وتحطي عالقسم الثاني الشوكولاتة
السوداء السايحة الدافية
وتقلبي بمضرب سلك
دلوقتي تحطي الطبقة البيضاء فوق البسكويت
وفوقها الطبقة السوداء
وبس كده
طبعا الصور باذن الله هتبين كل حاجة
دي صورة لما حطيت طبقة الشكولاتة البيضاء
على البسكويت
ورشيت فوقها
شوكولاتة شيبسي بيضاء وسوداء
عشان تقرمش وانتي بتاكلي
طبعا دي اختيارية
وممكن انتي وخيالك بقى
تحطي كورن فيلكس بالشوكولاتة
وكورن فيلكس ابيض
وممكن تحطي اي نوع شوكولاتة متقطعة صغير
يعني انت وابداااااااااااااعك الجميل
وممكن ماتحطيش حاجة خااااااااااااااالص
ودي صورة لما حطيت طبقة الشوكولاتة السوداء
فوق الطبقة البيضااااء
ووبعدها باااااتت في الفريزر
لليلة كاملة
او12 ساعة
وبس كده
دي صورته لما قدمته
وطبقة البسكويت هي اللي بقت فووق
وبعدين الطبقة البيضاء
وفي القعر الطبقة السوداء
ودي صورته من فوووووق
ودي صورته من الجنب
ودي صورته لما اتقطع بفضل الله
ودي صورته لما قدمته في الطبق
وحطيت فوق كل قطعة
ويفر بالفانيليا
وويفر بالشوكولاتة
عشان يبقى شكلها زي قطع الجاتوه
وبس خلاص
تم بحمد الله
والف هنا وعافية على قلوبكم يارب
ويااااااااااااااااااارب يعجبكم
والله يعزكم ماتنسووووووش التقيييييييييم
في أمان الله ورعايته