بتـــــاريخ : 4/10/2013 12:56:39 PM
الفــــــــئة
  • الأســـــــــــرة
  • التعليقات المشاهدات التقييمات
    0 3910 0


    طريقة عمل كبسة الفراخ

    الناقل : SunSet | العمر :37 | الكاتب الأصلى : dodo sasa | المصدر : food.fatakat.com

    كلمات مفتاحية  :
    وصفة و طريقة عمل كبسة الفراخ في مطبخ فتكات
    • المقادير: عدد 1 فرخة مقطعة اربعه اجزاء 2 ثمرة كبيرة بصلتين مقطعين 2 ثمرة كبيرة طماطم مقدار زيت _ بهارات الكبسة
      • التحضير: الفراخ هنحطها في ميه عليها معلقتين تلاته خل
        ونسيبها تغلي لغايه لما الريم بتاعها يطلع ونشيله عشان النضافه بعد كده نطفي عليها ونصفيها
        الطريقة : نجيب حلة ونحط فيها حوالي ربع او زياده شويه كوب زيت
        ونحط فيه البصل المتقطع ونقلبه كويس لغايه لما يطري ويصفر شويه
      • الطبخ: بعد كده هنحط الفراخ ونقلبها لغاية لما تتحمر
        كده نضيف بهارات الكبسة ونقلب كويس ونضيف الطماطم ونقلب تاني شويه كده
        Iعد كده نضيف ميه على الفراخ ونسيبها تستوي
        ونزود الميه لو قلت لغايه لما الفراخ تستوي ونظبط الملح
        كده خلصنا من الفراخ نيجي باه للرز
        الرز العادي المصري بتاعنا بيكون اطعم من البسمتي ده راي ههههههههه
        نغسل الرز كويس ونصفيه وكمية الرز زي العادي الي انتي متعوده عليه
    • ملاحظات: بيعني على حسب الافراد الي هياكلوا
      نحط الرز في حلة تانيه ونضيف عليه الميه الي سوينا فيها الفراخ
      طبعا زي ما هي ولو كانت قليله نضيف ليها شويه ميه المهم انها تغطي الرز ب2سم على الاقل
      ونسويه عادي جدا زي الرز يعني لما الميه تنشف نوطي النار عليه خااالص
      لغايه لما يستوي ونحط عليه عند التقديم مكسرات وزبيب وممكن الاكتفاء بالزبيب فقط والفراخ طبعا


    كلمات مفتاحية  :

    تعليقات الزوار ()