سلطة بابا غنوج
الناقل :
heba
| المصدر :
food.fatakat.com
الكمية تكفي:
5 أشخاص
وقت التحضير:
15 دقيقة
وقت الطهي:
10 دقائق
المقادير:
1.ثمرتان من الباذنجان
2.كوب زبادى
3.نص ثمرة ثوم
4.زيت ذرة
5.ملح/فلفل اسود/ليمون
التحضير:
يغسل الباذنجان
الطبخ:
يوضع الباذنجان على النار للشوى .
بعد التاكد من تمام نضج الباذنجان يقشر .
يوضع الباذنجان المفشر مع كوب الزبادى والثوم المقشر والملح والفلفل الاسود والزيت وعصير اليمون ويخلط جيدا ليصبح اقرب ما يكون للقوام الكريمى (ناعم).
ملاحظات:
يجد تخريم الباذنجان قبل الشواء بالشوكة.
سلطة البابا غنوج دة ميزيتها خفيفة جدا وطعمها جديد.
يمكن تجميل السلطة بالحمص السلوق
***اهم حاجة بقى يا جماعة عايزة اعرف اية هى سلطة البابا غنوج الاصلية فى مصر عشان انا وفتكات كنا بتناقش السلطة بتاعتى ولا بتعتها هى الاصلى .
ياريت كل واحدة من سيدات فتكات تقول رايها بس بعد متجرب الاتنين.