بسكويت الفستق الحلبى
الناقل :
heba
| المصدر :
food.fatakat.com
وقت الطهي:
15 دقيقة
المقادير:
2/1 1كوب فستق حلبى.
4/1 2 كوب دقيق
2/1 كوب زبدة
رشة ملح خفيفة
1ملعقة صغيرة فانيليا سائلة
2صفار بيض
رشة خفيفة حبهان (هيل)إختيارى
للتزين:
1بياض بيضة
150جرام شيكولاته بيضاء.
التحضير:
1ـنطحن الفستق بس مش ناعم قوى .
2ـنضع الزبدة مع السكر مع الفانيليا ونضربهم حتى تصير هشة وكريمى.
3ـثم نضيف صفار البيض على سرعة بطيئة وبعد ذلك الدقيق مباشرة على خليط الزبدة والسكر والصفار ونضع رشة الملح وممكن نضيف رشة حبهان ويكون مطحون طبعا (وده إختيارى)
4ـثم نحكم على العجينة من خلال لمسها باليد إذا تماسكت معى تبقى جاهزة ثم نكورها لكور صغيرة .
5ـونغمس الكرات فى بياض البيض ثم فى الفستق المطحون ونرصها فى الصينية ونضغط ضغطة خفيفة فى وسط الكورة(نعمل تجويف صغير فى الوسط).
الطبخ:
نخبزها فى فرن حرارته 180 لمدة 10:12دقيقة وحتى يصير لونها دهبى من القاع .
فى اثناء الخبز :نعمل حمام دافئ للشيكولاته البيضاء .
وبعد ما تطلع من الفرن نرصها فى طبق التقديم نحضر الشيكولاته ونضعها فى كيس الحلوانى ونملابها التجويف اللى فى البسكويت (فى داخل التجويف الخفيف )
ملاحظات:
يمكن استبدال الفستق بالفول السودانى .