عزيزية جراتان
الناقل :
heba
| المصدر :
food.fatakat.com
المقادير:
نصف كيلو مكرونة إسباجتى مسلوقة 75%
كيلو لبن
نصف كوب ماء+ربع كوب نشا
باكو فانيليا
كوب ونصف سكر
5صفار بيض
زبيب ،بندق،فروت مسكرة
التحضير:
أضرب المكرونة فى الخلاط مع اللبن .
(ممكن استخدم أى نوع من المكرونة ولكنالإسباجتى أسهل)
الطبخ:
بعد خلطها فى الخلاط أضعها فى كسرولة على النار وأضيف لها مقدار السكر وندوبه خالص بالمضرب اليدوى وهى على النار وأسيبها تغلى .
نجهز(ندوب النشا مع مقدار الماء)ونضيفه مع الفانيليا و5صفار البيض ونخلطهم مع بعض.
بعد ما يغلى خليط المكرونة واللبن ننزل بخليط البيض والنشا وبالراحة مع الخفق السريع لحد ما تتقل واضيف المكسرات وهيا جامدة أول ما تجمد أضعها فى صينية مدهونة فى لفرن على درجة حراره 200 لمدة نصف ساعة.
ملاحظات:
بعد ماتطلع من الفرن نتركها تبرد ونقطعها دوائر أو مربعات وتأكل باردة وممكن نحطها فى التلاجة وبتبقى لذيذة.
المعالجة:
هذه الوصفه أخدتها من برنامج من كل بلد أكلة مع الشبف حسن