الدونتس الكلاسيك والريدى ميد
الناقل :
heba
| المصدر :
food.fatakat.com
وقت الطهي:
دقيقتان
المقادير:
اولا الدونتس الكلاسيك
كيلو دقيق مخبوزات درجه اولى
نصف معلقه صغيره محسن
معلقه كبيره خميره
بشر برتقاله
نصف كوب ذبده
بيضتان ونصف
معلقه صغيره ملح
كوبان من الماء للعجن
ثانيا الدونتس الريدى ميد
كيلو بودر الدونت
معلقه كبيره خميره جافه
كوب ماء
4 بيضه
للتزيين شيكولا سايحه دارك
شيكولا بيضاء سايحه
مربى راس بيرى
شيكولا فرماسيه
شيكولا بيضاء سايحه وعليها لون روز
مربى مشمش
شيكولا فرماسيه ملونه
سكر بودره
التحضير:
تقلب كل القادير الجافه وتوضع بالعجان
نضع باقى المقادير بالتوالى مع العجن جيدا
اخر شىء نضيفه الذبده نضيفها قطعه صغيره بقطعه صغيره
اذا احتاجت العجينه مقدار بسيط جدا من الماء نضعه لها
نترك العجينه ترتاح ثم نشكلها بواسطه قطاعه
تفرد العجينه على ارتفاع ثلاثه ونصف سم
تقطع بالقطاعه ثم تقطع من المنتصف بواسطه قطاعه اصغر
نحضر صاج مرشوش دقيق ونضعها به على مسافات متباعده
نتركها تخمر من ساعه الا ربع الى ساعه
طريقه الريدى ميد
توضع الخلطه الجاهزه بالعجان ومعاها معلقه كبيره خميره جافه
نضع البيض ثم الماء
تعجن جيدا
تتبع نفس خطوات الطريقه الكلاسيك
الطبخ:
نحضر زيت خزير يصل درجه حرارته الى 160 درجه
تحمر الدونتس كل وجه دقيقه واحده وتنشل من الزيت
ممكن تحمر بواسطه ماكينه مخصصه للدونتس
على اشكال جميله مثل الميكى ماوس
ولاكن عند تحميرها نشلها بهدؤ جدا علشان الشكل ميتلخبطش
طريقه الريدى ميد
نفس طريقه طهى الكلاسيك
ملاحظات:
تزين الدونتس بغمسها فى الشيكولا البنى ثم الفرماسيه البنى
تشكل بغمسها فى الشيكولا البيضاء الملونه شكلها رائع
تشكل بهن الوجه مربى ثم شيكولا فرماسيه ملونه
يرش وجهها سكر بودر
تشكل بغمسها بشيكولا البيضاء
توضه الحدات المشكله على ورق ذبده حتى يتماسك الشيكولا
من الممكن ان نعمل اشكال منها على شكل كور ونغمسها باللون الروز
شكلها بيبقى رووووووووووعه
بالف هنا وشفاء ياريت تعجبكم