شطرنج كيك كيكه الشطرنج
الناقل :
heba
| المصدر :
food.fatakat.com
الكمية تكفي:
10 أشخاص
وقت التحضير:
90 دقيقة
وقت الطهي:
60 دقيقة
المقادير:
سبونش كيك مستطيل 3
مقادير وايت شوكليت موس
150 حرام سكر او كوب الاربع
25 جرام جيلاتين بودر او معلقه كبيره
8 صفار بيض
ربع كوب ماء
200 جرام شوكليت بيضاءسايحه
مربى ممكن شيرى
كاجو او اى مكسرات لديكى
موس شيكولا دارك
بنفس المقادير السابقه مع تغير الشيكولا بتكون دارك
شيكولا دارك لعمل شكل الشطرنج
شيكولاه وايت لعمل شكل الشطرنج
التحضير:
نضع اصفر البيض بالعجان
نضع السكر على النار وعليه ربع كوب ماء لعمل كرامل ابيض
بعد عمل الكرامل نضعه فوق البيض بعد نزوله من النار مباشره
مع مراعاه ينزل بالراحه مثل الخيط مع الضرب المستمر
نسيح الجيلاتينه بالماء الساخن على النار
نصفى الجيلاتين بعد ان يسيح
نضيف الجيلاتين للخليط مع الضرب الى ان يبرد الخليط
نفصل الجان ونضيف الشيكولاه البيضاء للخليط ويقلب
بنفس الطريقه يتم عمل موس دارك
نحضر الكيكه الاسبونش نقسمها ثلاثه
نسقيها بالشراب الخفيف
نضع اول وحده من الاسبوبش بفورمه مربعه اومستطيله
بحجم الاسبونش
ندهن الاسبونش بالمربى ثم نضع الكاجو او المكسرات
نضع طبقه من موس وايت ثم نضع ثانى طبقه من الاسبونش
نتبع نفس الخطوه السابقه مع تغير الموس الى دارك
ضع ثالث طبقه من الاسبونش
ونتبع نفس الخطوه السابقه وفوق الوجه نضع موس وايت
الطبخ:
نساوى الفرمه كويس جدا وندخلها الفريزر لكى تتماسك
نحضر فورمه نفس الفورمه التى سوينا فيها الكيكه
نسيح شوكيلت دارك ونصبه بها بارتفاع 1 سم
نتركها تتماسك ونفعل هذا ثانيا ليتكون عندنا
مستطيلين من شوكليت دارك
نتبع نفس الموضوع مع شوكليت وايت مستطيل واحد فقط
بعد ان تتماسك التورته نضع فوقها مستطيل دارك
يقطع المستطيلان الباقيان بواسطه مسطره 4x4
',طوليا ثم بنفس الطريقه بالعرض
وسوف يتكون عندنا مربعات متساويه من الشيكولا الابيض والبنى
نضع المربعاتفوق التورته بطريقه واحده وواحده
بمعنى نضع مربعه بنى وبجانبها واحده بيضاء
وهكذا الى ان يتكون عندنا شكل الشطرنج
ملاحظات:
قبل ان نضع اى شوكليت فوق التورته
نطلعها من الفورمه الاول بعد ان تتماسك
يمكن وضع وحدات من الشطرنج الشيكولاه باللونين ابيض وبنى
وممكن ان نضع اى وحده من اى نوع مع مراعاه ان تكون نظيفه جدا
قبل ان نزين التورته بالشيكولا نزين الجوانب بالشيكولاه ايضا