كريم كراميل

الناقل : heba | المصدر : food.fatakat.com

وصفة و طريقة عمل كريم كراميل ممممممم لذييييذ في مطبخ فتكات

 

الكمية تكفي: 8 أشخاص
وقت التحضير: 60 دقيقة
وقت الطهي: 45 دقيقة
المقادير: 5 صفار بيض
6 بيض كامل
ربع كيلو سكر
باكيت فانيلين
لتر لبن
التحضير: نضع السكر على النار ليكون كراميل بأضافة ملعقتين ماء
نضرب 6 بيض مع صفار البيض وكوب السكر والفانيلين
بعد ضربهم جيدا نضيفلهم شوية لبن زغننين
نضع اللبن على النار وبعد ما يغلى نضيف الخليط الى ضربناه مع التقليب المستمر واحنا بننزل بالخليط فوق اللبن بالراحة جدا زى السرسوب وهو على النار نضربهم جيدا بمضرب السلك ألى ان تزيد درجة اللزوجه
نختبر الخليط بملعقة خشب ونضعها فيه ونطلعها لو الخليط تماسك عليها يبقى استوى ونرفعو من على النار
الطبخ: بعد عمل الكراميل نتركها تهدأ قليلا ثم نصب الكراميل فى الفورمة ونضع فوقه الخليط السابق ثم ندخله الفرن
وأما يطلع الكريم كراميل من الفرن نزينه بالكريم شانتيه أو الفريش كريم
ملاحظات: نختبر الكريم مراميل بادخل سكينه فيه مثل الكيكه ونطلعها ولو طلعت زى مادخلت نضيفه يبقى الكريم كراميل استوى وأصبح للأكل