اوبرا كيك
الناقل :
heba
| المصدر :
food.fatakat.com
الكمية تكفي:
10 أشخاص
وقت التحضير:
90 دقيقة
وقت الطهي:
90 دقيقة
المقادير:
مقادير كريمه اوبير
7 ابيض بي
1 كيلو سكر
500 جم ذبده
نصف برطمان قهوه
100 جم ماء
2 معلقه ماء مغلى
شوكليت ميروا
كوب جلوكوز
كوب سكر
كوب كريمه
20 جم جيلاتينه او معلقه كبيره
ربع كوب ماء دافىء
نصف كوب كاكاو دارك
التحضير:
لعمل الشوكليت ميروا
نضع كوب الجلوكوز على النار وعليه كوب السكر الى ان يسيحوا مع التحريك المستمر
نغلى كوب الفريش كريم وننزل به على المقدار السابق مع التحريك المستمر
نضع الجيلاتينه فى الماء الدافىء ونسيحها على النار
نضع الكاكاو فوق السكر والجلوكوز والفريش كريم مع التحريك
نضع الجيلاتينه للخليط السابق ونقلبها كويس جدا ونننزلها بعد ان يتجانس الخليط وقبل ان يغلى
نصفى الشيكولا ميروا ونتركها تهدا
طريقه عمل كريمه اوبير
نضع االابيض بيض بالعجانه ونشغلها على الهادى
لعمل كرامل
نصف كيلو سكر على النار ومعه نصف كوب ماء
نترك السكر والماء على النا الى ان يتكون كرامل بيضاء
نضع الكرامل فوق البيض وهو ساخن بعد نزوله من النار مباشره
ننزل به بالراحه مثل السرسوب
ننزل بالذبده فوق المكونات قطعه قطعه مع مراعاه ان تكون
بدرجه حراره الغرفه
ندوب القهوه بالماء المغلى
ننزل بالقهوه المذابه بملعقتين ماء مغلى فوق المقادير السابقه
نترك الكريمه جانبا لنذين بها الجيكونده
الطبخ:
نجضر بسكوت الجيكونده ونضع فوق اول طبقه شيكولا سايحه وبعد ماتتماسك نضع فوقها كريمه اوبير مقدار نصف سم
ثم نضع الطبقه الثانيه من البسكوتونضع فوقها شيكولاه سايحه
ثم نضع كريمه اوبير فوقها نصف سم
وهكذا وفى النهايه نغطيها بالشيكولاه ميروا
ملاحظات:
هذه الاوبرا ممكن ان تكون تورته بطبقتين اوثلاث طبقات
وممكن ان نعملها قطع جاتوه وممكن اربع او خمس طبقات
بالهناء والشفاء