الكباب الجزائري من مطبخي ما تدوخلوا و تنوروني

الناقل : SunSet | الكاتب الأصلى : مايا20 | المصدر : forums.fatakat.com

و الله بقت كل ماعمل حاجة افتكركم مش عارفة ليه بصراحة يمكن عشان بحبكم
عملت اليوم
الكباب وده طبق جزائري بنعملوه في الايام العادية و حتى في شهر رمضان الكريم يعني هون في الجزائر معظمنا اول يوم من رمضان يعمل الكباب او شطيطحة زيتون او لمثوم
[color="Purple"][i]في الحلة اللي بتطبخي فيها حطي زيت و 1بصل رابي او مفرومة ناعم انا فرمتها في الكبة
راح تحطي البصل في الحلة و الزيت و الدجاج و الاضلاع بس انت ممكن تعملي الدجاج بس و حطي الملح و شوي فلفل اسود و عود قرفة
الكباب الجزائري من مطبخي ما تدوخلوا و تنوروني
بعد ما يتقلا الدجاج و البصل ضفي نصف كوب ماء ساخن حتى ما تتحرق لما يدوب البصل مرقي حوالي كوب و نصف بس يكون الماء ساخن شوفي الصورة راح تفهمي قصدي ماتغطي الدجاج بالماء وضفي كمان شوي حمص
الكباب الجزائري من مطبخي ما تدوخلوا و تنوروني
بعد ما مرقت و طابت شوفوا المرقة كيف صارت صارت و الكمية
الكباب الجزائري من مطبخي ما تدوخلوا و تنوروني
اقلي البطاطس وضعيها في صحن التقديم و فوقها الدجاج و الاضلاع
بلملعقة افرغي الصوص عليهم(عالبطاطس و الدجاج و الاضلاع) و رشي فوقهم بصل ابيض مفروم ناعم و معدنوس مفرم ناعم
الكباب الجزائري من مطبخي ما تدوخلوا و تنوروني

على فكرة البصل و المعدنوس مش لتزيين دول لازم فوق الدجاج و البطاطس ود الطبق لال فتوكة ترد وتقيم
ها حبايبي لا تنسوا الردود و التقييم ولا راح اعيط و ازعل
زعلانة و باعيطزعلانة و باعيطمخنوقة