كنافة وجلاش

الناقل : SunSet | الكاتب الأصلى : bosy2011 | المصدر : forums.fatakat.com

 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة كل عام وكل فتوكات المنتدى بخير بمناسبة شهر رمضان الكريم
اليوم انا جتلكم بطبق حلويات من مطبخى وحصريا لعيون منتدانا الجميل
اولا\\\ صنية الكنافة بالمكسرات
المقادير :---
نصف كيلو كنافة
خليط من السمن وزيت الذرة
مكسرات مشكلة حسب الرغبة ومطحونة ومضاف اليها قليلامن السكر المطحون
شربات وهو عبارة عن 2كوب سكر وكوب ماء مضاف اليه نصف ليمونة وبعد نزوله من على النار نضيف باكو فانيليا

الطريقة :----------
نقطع الكنافةالى قطع صغيرة وفى صنيه مستديرة مدهونة بقليل من السمن نضع نصف الكنافة

ثم نضيف الحشو كالاتى
كنافة وجلاش من مطبخ بوسى المدلع
نضع النصف الثانى من الكنافة وبعدها نرشها بالسمن والزيت ونضغط عليها جامد جدا
كنافة وجلاش من مطبخ بوسى المدلع
نكون مسخنين الفرن من قبلها ونحط الشبكة على اول رف بعد الصاج بتاع الفرن من غير ما نشيلة
وبع ما تحمر من الاسفل نقلبها ونرجعها ليحمر الوجه الثانى وبعد خروجها تسقى
كنافة وجلاش من مطبخ بوسى المدلع

بالشربات الباااااااااارد
وبعد خمسة دقائق او اقل تقلب مرة اخرى فى طبق التقديم
وده شكلها النهائى بالف هنا وشفا



كنافة وجلاش من مطبخ بوسى المدلع

ثانيا \\\\\\\ ------ الجلالالالالالاش
المقادير :::---
ورقة جلاش
كنافة وجلاش من مطبخ بوسى المدلع
خليط من السمن والزيت
مقدار مناسب من نفس الحشو السابق
شربات


الطريقة \\\\\\
يقطع الجلاش الى نصفين او الى ثلاثة اجزاء حسب الرغبه
وتفرد كل قطعة ويوضع الحشو بداخلها وتلف اصابع او سامبوسة كما هو الشكل
كنافة وجلاش من مطبخ بوسى المدلع
نسقيها بالسمن كما هو موضح
كنافة وجلاش من مطبخ بوسى المدلع
ثم توضع فى الفرن فى الرف الوسطانى حتى تحمر من الجهتين
وفور خروجها تسقى بالشربات البارد وتوضع فى مصفاه حتى نتخلص من الشربات الزيادة ودى صورتها

كنافة وجلاش من مطبخ بوسى المدلع


ودا الطبق لاول واحدة هاتدخل وتقولى رأيها


كنافة وجلاش من مطبخ بوسى المدلع

وبالهنا والشفا