جلاش محشى مهلبية لذييييذ......بالصور خطوة خطوة

الناقل : SunSet | الكاتب الأصلى : Nona_Mo | المصدر : forums.fatakat.com

جلاش محشى  مهلبية لذييييذ......بالصور خطوة خطوة






 
ارؤنا عملته بطريقة (ام مهند الطيوبة ) وطلع حلو مشكورة


 
بسم الله نبدأ


جلاش محشى  مهلبية لذييييذ......بالصور خطوة خطوة


لفة جلاش

زبدة سايحة
المهلبية (كوبين لبن +ملعقتين كبار نشا و ندوبهم مع بعض ونحطهم علي النار لحد ما يغلظ القوام) نعملها ونسيبها تبرد
وانا حطيت عليها زبيب وقلبت
الشربات


جلاش محشى  مهلبية لذييييذ......بالصور خطوة خطوة
 


بنحضر الشربات في الاول


 
بنحط كوبايتين ماية علي كوب و نصف سكر و عليهم عصير نصف ليمونة

 
و نحطهم علي النار

و نسيبه يغلي لحد ما يصل للقوام المطلوب تقريبا 10 دقائق
(
بالنسبة للجلاش
الشربات المفروض يكون تقيل بس مش اوي)

 
نعرف القوام باننا نحط ملعقة في الشربات و نخليها تنقط علي سطح رخامي

 
و لما النقطة تنزل و تفرش بالرحة تكون استوت و نطفي النار

 
لو نزلت النقطة ثقيلة و مافرشتش يبقي اعملي بيه أي حاجة تانية غير الشربات

 
(للي اول مرة يعمل الشربات ياريت يعمل الاختبار ده)

 
و بعد ما الشربات يخلص نحطة في الثلاجة

علشان لازم نحطه علي الجلاش
ساقع

 
و ابدأ في عمل الجلاش

 
و نبدأ نحط راقين و ندهنهم زبدة بالشكل ده


جلاش محشى  مهلبية لذييييذ......بالصور خطوة خطوة
 


و نثني الجوانب لتحت علشان الشكل النهائي

و هكذا كل مرة ورقتين في الراق الواحد لحد ما نوصل لنصف اللفة تقريبا بعدين نحط ورقة واحدة بس و ماندهنهاش سمن

علشان هنحط فيها الحشو و مانتنيش اطرافها نخليها لفوق كده علشان نفقلها علي الحشوة
علشان مايسحش و يتحرق من الجوانب بالشكل ده


جلاش محشى  مهلبية لذييييذ......بالصور خطوة خطوة
 




و نحط الحشو نقفل الاطراف عليه

 
و فوقه ورقة واحدة تانية نغطي بيها الحشو و ندهنها سمن

 
و بعدين تكمل وضع الجلاش ورقتين بعد ورقتين كما بدأنا لحد النهاية

 
و كده نكون خلصنا الصينية

 
و نقطعها بالسكين بالشكل ده

جلاش محشى  مهلبية لذييييذ......بالصور خطوة خطوة


 
و ندخلها الفرن في الرف اللي من تحت علي درجة حرارة متوسطة

 
و لما تبدأ في الاحمرار من الجوانب نحطها تحت الشواية علشان اللون

 
بتكون مقرمشة من تحت و من فوق و في النصف طريه
زي بتاعة برة

 
و كده خلاص خلصت

 
بمجرد ما تطلع من الفرن لاااازم نسقيها شربات ساقع

 
و نغطيها مباشرة بورق جرايد

جرنال كامل علي بعضه و رق الجرايد احسن من غطاء الحلة علشان بيمتص البخار اللي متصاعد من الجلاش
و في نفس الوقت مايكتمهوش فيعجن

 
و نسيبها لحد ما تشرب الشربات و تبرد شوي

 
و تقدم وبالهنا والشفا

 
وده طبق لاول قمراية هترد عليا

جلاش محشى  مهلبية لذييييذ......بالصور خطوة خطوة


جلاش محشى  مهلبية لذييييذ......بالصور خطوة خطوة


 
وياريت ترودو عليا وتقولولى رايكم وماتنسوش تقييم الموضوع

جلاش محشى  مهلبية لذييييذ......بالصور خطوة خطوة