خرووووووووب رمضااااان وصااااااااااال وبالصور ياعسسسل

الناقل : SunSet | الكاتب الأصلى : SOSO MIDO | المصدر : forums.fatakat.com

كل سنه وانتم طيبين ورمضان كريم
طريقه عمل الخروب ودى شبه خروب كليه الطب بتاع اسكندريه المشهور
اصلى اسكندرانيه
سعيدة قوي
مكوناته
ربع كيلو خروب مجروش يعنى مش مطحون ولا بحاله
المجروش انضف واحسن
عليهم من 2 الى 3 كوبايات سكر حسب حبك للتحليه
انا عملته 3 و2 لتر ميا
خرووووووووب رمضااااان وصااااااااااال وبالصور ياعسسسل


ونحطهم فى حله على النار تكون متوسطه افضل
وايدك كتتشالش من عليه قلبى كويس
عايزين السكر يكرمل يعنى يسيح

خرووووووووب رمضااااان وصااااااااااال وبالصور ياعسسسل
خرووووووووب رمضااااان وصااااااااااال وبالصور ياعسسسل
وكده اللون بدا يغمق
والتقليب مستمر
لحد ما تلاقى السكر بقه ذى الكراميل
او بمعنى ادق ساح
خرووووووووب رمضااااان وصااااااااااال وبالصور ياعسسسل
وهنا اهمممممممممم خطوه
اول ما السكر يسيح ترفعيه من النار فورا
وتكونى محضره 2 لتر ميا وتصبيهم عليه
حتلاقيه بقه ذى الحلاوه وناشف سيبيه حيفك لوحده
وهنا ادامك خيارين
خرووووووووب رمضااااان وصااااااااااال وبالصور ياعسسسل
1- تسيبى الميا عليه من غير ما تغليها لحد الصبح وبعدين تصفيه والنتيجه حلوه
2-لو مستعجله اغليه غلوه بعد لما تحطى الميا
وكلا الحالتين النتيجه هاااايله
خرووووووووب رمضااااان وصااااااااااال وبالصور ياعسسسل

وبعدين صفيه الاول بالمصفا الضيقه
وبعدين بشاشه
وبجد ياجماعه جدير بالتجربه
وعايزه اقولكم كمان انه انضف من بره ومضمووووووون ومن ايدك
وكل سنه وانتم طيبين وعايزه ردود حلوه
دى اول مشاركه ليه فى القسم ده
والتقييييييييييييييييم امانه