هوت كروس بان
الناقل :
heba
| المصدر :
food.fatakat.com
الكمية تكفي:
8 أشخاص
وقت التحضير:
80 دقيقة
وقت الطهي:
25 دقيقة
المقادير:
كيلو دقيق مخبوزات ممتاز
ربع كوب قرفه
نصف كوب ذبده معلقه صغيره محسن خبز
معلقه صغيره ملح
معلقه صغيره محسن خبز
معلقه كبيره خميره جافه
كوب وربع من الماء
كوب سكر
لهان الوجه
بيضه معلقه صغيره سكر معلقه صغيره ملح
لتزيين الوجه
كوب دقيق ونصف كوب ماء
التحضير:
نضع القيق والسكر والملح والمحسن والخميره ونقلبهم جيدا
نضعهم فى عجان ونضيف البيض والماء والذبده
تعجن جيدا وتترك تهدا ربع ساعه ثم تشكل
تشكل على شكل كور وتوضع فى قارب يجانب بعضها كل اربعه فى صف
ممكن توضع كمان فى قارب اصغر بحيث كل اتنين جنب بعض
نتركها تخمر ساعه
ندهن الوجه ببيضه تقلب مع معلقه ملح ومعلقه سكر صغار
نعجن كوب دقيق بنصف كوب ماء ونضعه فى كيس الحلوانى
نعمل شكل فوق الكور بطريقه جميله
طوليا وعرضيا
الطبخ:
ندخلها الفرن على درجه حراره 220
لمده 25 دقيقه
بالف هنا وصحه لكل الفتكوات