كيكة الشيكولاتة

الناقل : فراولة الزملكاوية | الكاتب الأصلى : موقع بيتك | المصدر : www.baitek.net

 

المقادير

كوب وربع سكر

كوب لبن+200جرام شيكولاتة خام

كوبين دقيق

قطعة زبدة فى حجم البيضة

ثلاث بيضات

معلقة كبير بيكينج بودر

 

لعمل صوص الشيكولاتة

كوب لبن+100جرام شيكولاتة خام+ملعقتين كاكاو+ملعقتين زيت ذرة+نصف كوب سكر

 

الطريقة

تذاب كلا من الشيكولاتة والسكروالزبدواللبن الساخن ويترك ليبرد

يضرب البيض ويضاف للخليط السابق

يضاف الدقيق مع البيكينج بودر للخليط السابق ويخلط جيدا

يوضع فى فرن متوسط الحرارة لمدة نصف ساعة ويحضر صوص الشيكولاتة ثم تقطع الكيكة فور خروجها من الفرن ويضاف اليها الصوص وتعود الى الفرن مرة أخرى بعد اطفائه لمدة 10 دقائق