الفتة بالكوارع

الناقل : فراولة الزملكاوية | الكاتب الأصلى : موقع بيتك | المصدر : www.baitek.net

المقادير:
كوارع حسب الطلب
(ملح - فلفل أسود)
بصلة مقشرة ومقطعة مكعبات
خمس فصوص توم
صلصة الفتة البيضاء (تم ذكر طريقة التحضير سابقا)
صلصة الفتة الحمرا(تم ذكر طريقة التحضير سابقا)
أرز أبيض(تم ذكر طريقة التحضير سابقا)
خبز محمص(تم ذكر طريقة التحضير سابقا)
سمن

(خل + ثوم)

الطريقة:

إحنا طبعا بنجيب الكوارع مقطعه وإحنا بننظفها ونزيل الشعيرات الصغيره بطريقه سهله
بنمسك القطعه اللى فيها شعر ونمشيها على النار من بعيد وبيتحرق الشعر وبيخف بنسبه كبيره
تسلق الكوارع فى ماء به ملح وفلفل أسود وبصله مقطعه {وأى بهارات إنتى تفضليها}
حتى تصل إلى النضج التام

يرش قليلا من الصلصة البيضا (الخل والثوم ) على الكوارع وتوضع فى الفرن

طريقة التقديم:
بنفس صينية الخبز المحمص نضع قليلا من الشوربة والصلصة البيضاء
نضع قليلا من الكوارع المقطعة قطع صغيرة
نضع الأرز الأبيض فوقها
نضع بقية الصلصة البيضاء
ثم نضع الصلصة الحمراء
ثم نضع الكثير من الفلفل الأسود على الوجه

نضع معها طبقا من الصلصة الحمرا
وطبقا من شوربة الكوارع مع الكوارع ويعصر عليها ليمونة
وطبقا من الكوارع المحمرة بالفرن