اكلة مصرية ملوخية بالجنبرى المقادير 1_ربع جنبرى مخلى 2_نصف كيلو ملوخية 3_ربع كيلوطماطم 4_بصلة متوسطة 5_نصف راس ثوم 6_مستكة وحبهان 7_شطة حسب الرغبة وملعقة صغيرة من الكسبرة 8_ملح وفلفل الطريقة 1_نضع فى القدر نصف لتر من الماء ثم نضع بشر البصلة على الماء والملح والفلفل والطماطم المعصورة على النار واثناء الغلايان نضع المستكة والحبهان حتى تستوى البصلة 2_نضع الجنبرى لمدة دقيقة واحدة على المقادير السابقة 3_نضع الملوخية 4_نحضر التقلية ((كسبرة+ثوم+شطة+_ملح+ملعقة من السمن))وتحمر ثم تضاف للملوخية **وبالهنا و الشفا**