طريقة عمل رز باللبن

الناقل : SunSet | الكاتب الأصلى : ام مريومة ومعاذ | المصدر : food.fatakat.com

وصفة و طريقة عمل رز باللبن  في مطبخ فتكات

  • الكمية تكفي: 5 أشخاص
  • المقادير: كوب ارز 9كوب لبن كوب كريمة لبانى معلقة نشا مذبة فى نصف كوب لبن 5 معالق كبيرة سكر معلقة فانليا مكسرات للتزيين
    • التحضير: انا بنقع الارز فى 4 كوب لبن من اللى فوق لمدة ساعة
    • الطبخ: ثم احطوا فى الحلة على النار (نار متوسطة ) ونضيف باقى الللبن (5 كوبايات )
      والسكر والفانيلا
      ونقلب باستمرار لحد لما نوصل لمرحلة سوا الرزاية دوقيها وشوفيها استوت ولا لا
      اول ما تبتدى تستوى انزلى بكوب الكريمة
      واستمرى بالتقليب لحد ما تحصلي على القوام القشدى يعنى عامل زى القشطة كدة كثيف
      نروح نازلين ب معلقة النشا المذوبة فة 12 كوب لبن وقلبى ثوانى واقفلى النار واغرفى فى اطباق التقديم
      وزينى بالمكسرات وبالف هنا يارب