طريقة عمل مكرونة بولنيز
الناقل :
SunSet
| الكاتب الأصلى :
حور مقصورات
| المصدر :
food.fatakat.com
المقادير:
بصلاية كبيرة شوية مفرومة
فصين توم مفرومين
فلفل أخضر و ألوان مقطع صغير
صلصلة مكرونة هاينز
طماطم مستوية للبشر " لو حابة تستخدمي عصير طماطم مكانها زي ما تحبي
ربع كيلو لحمة مفرومة
كيس مكرونة " يفضل اسباجيتي أنا استخدمت مكرونة قلم
بهاراتك بقى اللي بتحبيها " أنا استخدمت ماجي فورية عارفة إن في ناس مش بتفضلها في الأكل بس أنا بحب أضيفها للحمة المعصجة _ فلفل أسمر _ رشة صغيرة كمون _ شوية شطة حسب الرغبة
مزودتش بهارات تانية لان صلصة المكرونة بتاعت هاينز فيها بهارات أصلا _ و ملح أكيد
التحضير:
سلق المكرونة { كلكوا عارفين الطريقة طبعا هنغلي المية مع شوية زيت و ملح و لما تغلي
نضيف المكرونة و بعد دقايق ندوقها استوت هنطفي و ونصفيها و نشطفها بشوية مية و نسيبها تتصفى على ما نخلص
الطبخ:
تحضير صوص البولونيز
على النار
نحط الزيت و لما يسخن
ننزل البصل المفروم
لما يدبل البصل نضيف الثوم المفروم و الفلفل الألوان
لما يدبل الفلفل نضيف اللحمة المفرومة
و نقلب بقى شوية لغاية ما تستوي و نضيف بهاراتنا ومرقة ماجي و نبشر عليها الطماطم
و معلقتين الصلصة
لما تستوي اللحمة و تكون الصلصلة تقلت كدة و اتسبكت و نكون ظبطنا بهاراتنا و ملحنا
كدة نكون خلصنا و أدامك اختيارين
إما هتقدمي المكرونة مسلوقة بيضة كدة و الصوص ع الوش
أو هنضيف المكرونة للصوص و نسيبهم شوية على نار هادية
لو عايزة تضيفي بقى جبنة موتزاريلا أو رومي مبشورة ع الوش ماشي