طريقة عمل التورته

الناقل : فراولة الزملكاوية | الكاتب الأصلى : ام فررح | المصدر : www.hawaway.com

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته



طريقة التورته
 
المقادير..
 
10 بيضات متوسطه..بدرجة حرارة الغرفه


2 كوب الا ربع سكر بودره منخول ناعم..


2 كوب دقيق


فانليا..

 
لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي ...

 

الاعتماد الاساسي على الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض..
 
طريقة التورته
 
الطريقة


اول خطوه بفصل البياض عن الصفار..

 

و بخفق كلا منهما مع نصف كمية السكر..السكر الاول



طريقة التورته
 
ده شكل الصفار بعد الخفق..
 
طريقة التورته
  
و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج..
 
طريقة التورته
 
بعدين بضيف البياض الي الصفار

 

و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على حوالي خمس دفعات

 

و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..

 

و خفته..و دي احد اهم اسراره
 
طريقة التورته



و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال

 

ان لم يتواجد فلا توجد اي مشكله ..

 

فتوضع الكيكه في قالب مناسب..بعد دهنها بالسمن و الدقيق.



طريقة التورته



بدخلها في فرن ساخن و بعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه

 

و بعدين بطفي الفرن و اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة

 

 

بتهبط فبتركها حوالي 20 دقيقه و بعدين اقبها على منخل سلك..



طريقة التورته



طريقة التورته



و بعدين ابدأ في التزيين...



طريقة التورته



استخدمت شرائح خوخ..


كريز اخضر..


فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة..


شرائح تفاح..


كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته..


ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته او جلاسكي فلوتس..


رقائق جلاتين للتلميع ان لم يتوفر لديكم فبالامكان

 

استخدام جيلي هذا يعطي لمعه للتزين و يحافظ علية متماسك..


بقسم الكيك نصفين و بضيف الكريم شانتيه الابيض..




طريقة التورته



لم استطيع تصوير مراحل التزيين لاني يدي كانت مشغوله..


فمعذرة..انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء

 

و بعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله..



طريقة التورته



طريقة التورته



طريقة التورته



طريقة التورته



طريقة التورته