كنافه بالجمبرى

الناقل : heba | المصدر : food.fatakat.com

وصفة و طريقة عمل كنافه بالجمبرى في مطبخ فتكات

 

الكمية تكفي: 5 أشخاص
وقت التحضير: 25 دقيقة
وقت الطهي: 15 دقيقة
المقادير: كيلو جمبرى مقشر ونظيف
واحد ونصف كوب كاتشب
فص ثوم
2 معلقه زيت سمسم
2 معلقه هوت صوص
2 معلقه صويا صوص
2 معلقه سكر
2 معلقه خل
ملح
فلفل
دجنجر او جنزبيل فرش
كنافه ترح
التحضير: نضع الكاتشب والزيت والملح والفلفلوالصويا صوص
والهوت صوص والدجنجر نضربهم بالخلاط
نقسمهم لقسمين الاول نتبل به الجمبرى ونتركه فيها ساعه
باقى التتبيله نضع عليها الخل والسكر ونضربها بالخلاط تانى
نحضر الكنافه ونحشيها بالجمبرى اصابع مثل ورق العنب
الطبخ: نحمر اصابع الكنافه بالجمبرى فى الزيت
نطلعها من الزيت على ورق نشاف
نغمسها بالتتبيله وتقدم ساخنه

بالهناء والشفاء